Захист клімату є одним з найважливіших викликів, з яким людство стикається сьогодні. Зміна клімату – разом зі збільшенням втрати біорізноманіття – порушує родючість ґрунтів та умови життя. Зрештою, ми ризикуємо самими основами свого існування. Для виробництва продуктів харчування потрібні певні погодні умови та достатня, але не надмірна кількість опадів, а також родючі ґрунти. Фрукти, овочі та зернові можуть рости та процвітати лише за умови гармонії клімату, води та ґрунту.
Якщо ми знищимо наші ґрунти, це матиме великий вплив на викиди шкідливих для клімату газів. Сільськогосподарські угіддя, болота, лісові ґрунти та пасовища зберігають СО2. Незліченні мікроорганізми у ґрунті живуть за рахунок вуглекислого газу і виділяють кисень. В органічному землеробстві, яке HiPP просуває більше 60 років, ці мікроорганізми становлять основу для накопичення гумусу і, отже, для родючості ґрунту.